HSV vrouwenbijbel 100De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. Meer dan zeventig vrouwen hebben tek sten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap, waardering etc. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina's, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

De HSV Vrouwenbijbel is nu direct uit voorraad leverbaar.

Full colour
2200 blz.
ISBN 978-90-6539-401-9 

hsv4019
HSV Vrouwenbijbel
€ 62,50
Aantal

"Vrouwen moeten vaak veel contacten tegelijk onderhouden en allerlei dingen doen: werk, gezin, studie, vriendinnenkring, kerk. In zijn algemeenheid kan je zeggen dat vrouwen sterk gericht zijn op relaties. Dat vergroten we in deze Bijbel uit. Deze Bijbel is bedoeld als stimulans om elke dag met God te leven." Deze woorden heeft dr. Hanneke Schaap, hoofdredacteur van de Vrouwenbijbel, gesproken bij de presentatie van de kennismakingsuitgave op 11 februari 2016.

Er hebben meer dan zeventig vrouwen meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Zij schreven korte toelichtingen bij de verschillende hoofdstukken en bijbelboeken, waarin dieper wordt ingegaan op relaties tot elkaar, de relatie tot God en de achtergronden van diverse vrouwen in de Bijbel. Er is een complete encyclopedie opgenomen van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. En er zijn tientallen meditaties en thema’s uitgewerkt, die laten zien hoe onderwerpen die vrouwen kunnen interesseren door de hele Bijbel heen te vinden zijn.

De Vrouwenbijbel verschijnt met de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van ’t Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA.